350 poze   77981 vizite
Albume
1 11 1-CUMPAR1 11 2-DE VANZARE1 11 3-Incubatoarele mele1 11-CONTACT1 12-GAINI DE RASA   Cuchinchina pitic alb   Cuchinchina pitic Alb si Alb bobat pe negru 2011   Italiana Alba   Italiana Gri-Perlat   Italiana Neagra   ItalianaPotarnichie   Pinta Asturiana   Susex herminat deschis1 13-IEPURI DE RASA   1-Urias Maghiar      11-Iepurele meu   2-Fluture German      Fluture German-pui   3-Cap de leu   31-Pui cap de leu   Bolile iepurilor de rasa 1   Bolile iepurilor de rasa 2   Bolile iepurilor de rasa 3   Plante toxice pentru iepuri   REGULAMENTUL DE ARBITRARE A IEPURILOR DE RASA1 14 1 Gaste1 14 2-GAINILE MELE   Cunostinte despre crestere si ouatul gainilor   Despre Cresterea Pasarilor   Gaini Deosebite_ Barboase _ Motate   Hibrizi brahma-gat golas   Vaccinarea gainilor de rasa   VACCINAREA PUILOR DE GAINA SI GAINILOR ADULTE1 15 1 CAPRELE MELE1 15 5-PAGINA TUTUROR   Pagina de cumparare   Pagina de vanzare1 16-Tratamente naturiste1 17 CARACTERISTICI Gaini de Rasa   ARAUCANA   AUSTRALOP   BRAHMA   COCHINCHINA PITIC   COCHINCHINA URIAS   COQ DE LIMOUSINE   FAVEROLLES SALMON URIAS si PITIC   GAT GOLAS de TRANSILVANIA   HAMBURG   ITALIANA   KABIR   LAKENVELDER   MARANS   MATASE JAPONEZA   MII DE FLORI   MINORCA   MOTATA OLANDEZA   NEW HAMPSIRE   ORPINGTON   PADUANA   PHEONIX   PLAYMOUTH ROCK   RHODE ISLAND   SULTAN   SUSSEX   TOTENKO   WYANDOTTE URIAS si PITIC   YOKOHAMA   YR RATE   YWZ GAINI AUTOHTONE1 18 CARACTERISTICI Iepuri de rasa   ALB VIENEZ   ALBASTRU VIENEZ   ANGORA   ARGINTIU FRANCEZ   BURGUNDER ROSU   CALIFORNIAN   CASTOR REX NEGRU   CINCHILLA   FLUTURE GERMAN   MARDER   NEOZEELANDEZ   REX CASTOR ALB   REX CASTOR MARO   URIAS BELGIAN   URIAS GERMAN ALB   URIAS GERMAN CINCILLA   URIAS GERMAN GRI   URIAS GERMAN PESTRIT1 19-TARGURI SI EXPOZITII

membru din 7 November 2010

Despre Cresterea Pasarilor

Informatii Utile pt. Cresterea Pasarilor !

1) Combaterea parazitilor
Majoritatea parazitilor fug de uleiurile aromatice.
-Uleiul de anason este bun pentru distrugerea paduchilor, plosnitelor, capuselor.
-Uleiul de rozmarin este otravitor pentru insectele precum paduchii, moliile.
Putem unge stinghiile, pe care dorm pasarile in adapost, cu ulei in care au fost macerate aceste plante. De exemplu in uleiul ramas de la prajirea alimentelor.
Alt remediu excelent este Cimbrisorul (Thymus serpyllum) Presarat in adapostul gainilor alunga insectele parazite si viermisorii specifici gainilor. Indicat si pentru cuibare.
Cenusa de lemn, foarte apreciata de pasari pentru "imbaiere", ajuta de asemenea la protejarea impotriva paduchilor. Am avut puisori adorabili care se "spalau" in primele zile fara sa fi vazut vreodata cenusa. Instinctul e instinct.

2) Apa este foarte importanta pentru pasari. Pentru mineralizarea ei putem adauga seara cateva granule de argila si se lasa pana a doua zi dimineata. Se mai poate adauga musetel (echinaceea sau alta planta dupa dorinta) fructe uscate pentru vitaminizare. De asemenea se mai poate adauga propolis. Le place si le face bine.

3) Zerul. Mi-a fost recomandat prima data de medicul veterinar (spre ghinionul lui este vecinul nostru si este vesnic bombardat de tot felul de intrebari). Zerul este excelent mai ales dupa folosirea antibioticelor. Prin actiunea sa probiotica ajuta la mentinerea sanatatii florei intestinale si implicit a intaririi sistemului imunitar.

4) Ulei de usturoi. Usturoiul este un antibiotic natural foarte puternic. Are efect asupra intregului organism, fiind antiseptic, detoxifiant, combate anemia, ajuta la prevenirea racelilor si a altor probleme respiratorii. L-am incercat pe o gainusa cu probleme respiratorii. Cum medicamentele nu prea-si faceau efectul, am incercat si acest remediu. Gainusa si-a revenit rapid.

5)Dezinfectarea aerului in adapost: fumigatii cu salvie.

6) Otet de mere cu miere. Tonic general, o adevarata comoara de vitamine, minerale, oligoelemente (mai ales potasiu). Este antitoxic, antiseptic.
Puii cresc mai mari, mai vigurosi, au penajul mai lucios. Cantitatea recomandata: 5-10 ml/l de apa.

7) Ceapa. Unii poate au auzit de povestirea cu ceapa care a salvat o familie de fermieri, prin 1919, cand gripa a ucis peste 40 de milioane de oameni. Aveau in fiecare camera ceapa!
Se pare ca ceapa cand este taiata si intra in contact cu aerul, absoarbe virusii si bacteriile din mediu. Eu am incercat si mi se pare ca functioneaza. Majoritatea probabil nu pot accepta asa ceva, dar ce pot sa piarda daca incearca? Niste ceapa!
Atentie ca ulterior sa nu fie consumata, devine toxica!



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.